Gyakori kérdések

Mit jelent az esküvői film, miben különbözik a hagyományos esküvői videótól?
– Az esküvői film, más néven esküvői cinematográfia, egy olyan művészeti alkotás, melyben a kreatív látásmód és a történetmesélés, együttesen van jelen. Míg az esküvői videó egy dramaturgiától mentes, lineáris dokumentálása az eseménynek, addig a cinematográfia, egy művészi oldalról bemutatott elegáns, a filmes eszközök tárházát teljes körben felhasználó, egyedi atmoszférával rendelkező mozifilm. A másik különbség a terjedelem. Míg az esküvői videó, esetenként meghaladhatja a 3 vagy akár a 4 órát is, addig az esküvői cinematográfia 15-20 perces intenzív moziélmény.

Az esküvői film mellett kapunk egy hosszabb változatot is?
– Bármely csomagot is választod, mindegyik tartalmaz egy 90-120 perces dokumentációs, vágott anyagot is, helyszíni hanggal, mely a ceremóniák és a hajnalig tartó szórakozás minden fontos pillanatát tartalmazza. Így tehát biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz le semmiről.

Mennyi idő alatt készül el egy esküvői film?
– Egy esküvői film utómunkálata igen lassú és hosszú folyamat, mely magas fokú precizitást és odafigyelést igényel. Ezért általánosságban 8-12 hét alatt készül el egy teljes esküvői csomag.

Hányan vagytok a forgatásokon?
– Az esküvő napján általában ketten, esetenként hárman. Love story film forgatásán vagy az esküvőt megelőző előforgatásokon úgyszintén. Viszont ha utóbbiakon légi felvételeket is készítünk, akkor négyen.

Mi választhatjuk meg a zenét?
– Igen, és nem. Nagyon szívesen veszem a javaslatokat, ugyanakkor nem tudom garantálni, hogy felhasználom a filmben. A zene egy esszenciális eleme az esküvői filmnek, mellyel még hatásosabban lehet erősíteni a történet dramaturgiáját. A film teljes tartalmi ívét kell ismernem ahhoz, hogy tudjam, melyik jelenet mikor és milyen zenét, átkötő elemet vagy hatásszünetet kíván. Ezek nagyrészt a vágás során, az utómunka fázisában derülnek ki.

Megtudjuk nézni az esküvői filmet iphone, ipad vagy egyéb mobil eszközön is?
– Természetesen. Az átadott anyagot Full HD minőségben, mp4-es fájlformátumban adom át, melyet minden modern mobileszköz támogat. Emellett, igény szerint biztosítom a Vimeo-s elérhetőséget is filmeteknek.

Fotográfust is lehet kérni a csomagokhoz?
– Nem, viszont tudok ajánlani néhány kiváló fotográfus kollégát, akik mesterei szakmájuknak és lenyűgöző képeket tudnak készíteni. A cinematográfus és a fotográfus jelenléte egyenlően fontos egy esküvőn. Ilyenkor a közös munka és a szakmai egymásra figyelés nagyban hozzájárul a még tökéletesebb végeredményhez.

Hogyan lehet lefoglalni időpontot?
– Az időpont foglalás legegyszerűbb módja, ha kitöltöd a kapcsolat menüpont alatt található kérdőívet és elküldöd nekem. Erre válaszolok és mellékletben csatolom a részletes csomaginformációimat is.